Zwolle, historische hanzestad

Zwolle, de charmante hoofdstad van Overijssel, is een stad waarin historie en jeugdige nieuwsgierigheid samenkomen. Het is namelijk zowel een Hanzestad als een studentenstad. Deze mooie combinatie zorgt voor een dynamische binnenstad, met prachtige gebouwen als decor voor een heerlijke middag shoppen. Monumenten en hippe pop-up stores. Boeiende musea en spetterende evenementen. De allermooiste boekenwinkel van heel Nederland. Maar ook goedbewaarde geheimen zoals de Zwolse balletjes, een ambachtelijke lekkernij die in de kelder van het Zwolse Balletjeshuis worden gemaakt. Of ga eens all-out en geniet van een uniek driesterrendiner in De Librije, waar met liefde voor regionale producten voor je wordt gekookt.

Lopend naar Zwolle centrum

Vanaf je woning in De Weezenlanden wandel je eenvoudig via de Wilheminasingel of het kerkbrugje het historisch centrum van Zwolle binnen. Hier vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Een keur aan monumenten, gezellige binnenstad met uitgebreid winkelaanbod, pittoreske terrasjes en musea. Zwolle heeft ook een uitgebreid scala aan evenementen, zowel op culinair als op kunstzinnig vlak. Binnen 5 minuten met de auto zit je al op de A28 richting Utrecht of Groningen, of op de A50. Zwolle heeft een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, met een eigen NS Station. Op 3 minuten lopen is een bushalte, halte Park de Wezenlanden, vanuit waar je in minder dan 10 minuten op het station aankomt met de bus. Vanaf Station Zwolle stap je dan op de trein naar Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal of Leeuwarden. Maar nog groener is natuurlijk de fiets. Zwolle mag zich niet voor niets officieel "fietsstad" noemen volgens de fietsersbond.

Zelf koken of uit eten?

In De Weezenlanden heb je vele voorzieningen in de directe omgeving. Je woont hier vlakbij de wijk Assendorp, waar je voor terecht kunt bij onder meer de Jumbo, een kapper, drogisterij en diverse zorgaanbieders. Voor een leuke dag in de buitenlucht kun je naar Park de Wezenlanden, vlakbij huis! Dit park is ideal voor een wandelingetje, picknick of sportief momentje in het skatepark. Ook voor de jongste thuis is dit een leuke plek, met een kinderboerderij en speeltuin. In Assendorp is ook een aanbod in basisscholen en kinderdagverblijven. Zwolle biedt daarnaast diverse scholen voor voorgezet-, middelbaar- en hoger onderwijs. Tevens is hier het grootste niet-universitaire medisch centrum van Nederland gevestigd. Het gebied ten noorden van De Weezenlanden wordt op korte termijn volledig opnieuw ingericht onder de naam Weezenlanden Noord. Hiermee komt er nog een mooi stuk landschapspark bij met veel aandacht voor groen.