Status verhuur

De eerste matchronde is voorbij.
Iedereen die een voorlopige toewijzing heeft ontvangen, heeft hiervan bericht gehad.
De kandidaten gaan nu de documenten aanleveren ter controle. Er is nog 1 woning beschikbaar. Indien er weer woningen beschikbaar komen, worden deze vanaf nu doorlopend gematcht. Iedereen die is ingeschreven én die voldoet aan de inkomenseis, wordt meegenomen met de matchronde(s). We houden de inschrijvingen dus gewoon open!

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

 

1. Start inschrijving

Zodra de inschrijving is gestart, zie je op de website een button met “direct inschrijven”. Daarmee word je doorverwezen naar een online dossier. In deze beveiligde omgeving zal de inschrijving plaatsvinden. Je maakt hier eerst een login voor aan. Daarna kun je je gegevens invullen en gevraagde documenten uploaden.

   1. 2. De eerste digitale loting

Op een vastgestelde datum wordt de eerste digitale loting gehouden. Iedereen die is ingeschreven op dat moment én die voldoet aan de inkomenseis, wordt meegenomen in die digitale loting. De datum of tijd van inschrijving, is hierbij niet van belang. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Indien je uit de loting komt, ontvang je voorlopige toewijzing en wordt je niet meer meegenomen in de verdere loting.

   1. 3. Indien geen match

Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Op deze pagina vind je de huidige status van de verhuur en loting(en). Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe loting gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

   1. 4. Match = voorlopige toewijzing

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

5. Documenten uploaden in je dossier

Indien er een woning voorlopig aan je is toegewezen, wordt er gevraagd om persoonlijke documenten te uploaden in de veilige omgeving van je klantdossier. Welke documenten we van je vragen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

   1. 6. Documenten akkoord

De documenten worden inhoudelijk beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alle documenten akkoord zijn, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digital hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!